Dia 28 de gener en Cel també feia 6 anys, ahir vam tornar a bufar espelmetes. A partir d'ara podríem dir que ja no som la classe de 5 anys, sinó la classe de 5 i 6 anys. En Cel i n'Enric ja han encetat aquesta etapa. Per molts d'anys!
Quan tots els ulls miren a un sol lloc deu ser que passa alguna cosa especial. Què tindrà la flama d'una espelma que ens captiva per moments? Quin desig secret hauran demanat aquestes filletes i fillets perquè estiguin tan pendents de si el foc s'apaga o no? L'aniversari de n'Isona, a l'escola, el vam celebrar de manera molt senzilla, com sempre. Però, tot i així, sempre em sorprèn el ritual cerimoniós que es repeteix cada vegada que un infant fa els anys i amb quin respecte i il·lusió li canten i l'acompanyen. Fins i tot hi ha discusions i qualque empenta per qui es col·loca al costat de l'anfitriona de la celebració. L'ímpetu de la infància... Per molts d'anys, Isona!
Aquesta setmana ha estat curta però intensa a l'escola. L'hem tancada amb una sortida relacionada amb el projecte de Sobirania Alimentària. Amb l'ajuda i acompanyament de na Noemi García, ens hem mobilitzat en contra del malbaratament alimentari, i hem anat a collir llimones de l'hort de l'avi de n'Isona, en Sito, i a espigolar romanescus, de la finca s'Engolidor de Fresc i Bo, amb en Nito. Hem tornat ben carregats i carregades d'aquests bons aliments que generosament ens han regalat. Moltíssimes gràcies! Del suc de les llimones en volem fer gelats. I dels romanescus... Sabeu com cuinar-los? Vos deixam a continuació algunes propostes per fer-ho: Bullit i trempat amb oli d’oliva verge Al forn, amb orenga i gratinat amb formatge de Menorca En crema, amb un poc de patata i romaní Saltejat amb allet i amb ou poxé En forma de pastís o de quiche En raoles (croquetes estofades) Cru, juntament amb coliflor, remolatxa i/o pastanaga –tot ben ratllat amb mandoli
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada