El berenar comunitari és una de les activitats que ja celebràvem al centre des de fa temps. El parèntesi de la pandèmia i les restriccions a l'escola ens van impedir fer-ho durant dos cursos consecutius. Enguany, però, hem pogut recuperar aquesta tradició i compartir les menges que han preparat tots el grups d'infantil i primària. Aquests dies, la flaire de pastissets, carquinyols, pudings, panets amb sobrassada... ens feia recordar que la nostra és una escola que li agrada construir comunitat. Ens agrada que venguin les famílies a les aules, ens agrada mesclar-nos uns amb els altres, ens agrada compartir i oferir el millor de noltros mateixos. Ens agrada fer-ho -volem fer-ho- treballant uns valors; en aquest cas, seguint amb la temàtica del menjar de la terra i la cuina casolana. Ens enganxaríem els dits si diguéssim que tot varen ser receptes saludables, però sí que podem assegurar que ens arrelàrem als nostres costums i que les vàrem elaborar amb molt d'amor. ...
El 7 de juny va ser un gran dia per al grup de 5 i 6 anys, i especialment per na Yasira. I és que aquest dimarts vam fer l'anunciada excursió a peu des de l'escola a Binigaus. Segurament ens vam cansar un poquet - per què no dir-ho?- però el repte va suposar una superació personal important (una altra, després del campament). Vam caminar, tira-tira, més d'una hora i mitja, amb un bon equipament i amb l'alicient de nedar a la platja en arribar. Na Yasira, que ahir era el seu aniversari, va descobrir la gran diferència entre els 5 i els 6 anys: "Assumpta, quan jo tenia 5 anys em cansava per caminar, però ara que en tenc 6, ja no em cans tant". Fantàstica em va semblar aquesta reflexió, perquè significa que ella s'ha adonat que torna grossa i que té més habilitats, més consciència del que pot arribar a fer i més capacitat d'esforç. Enhorabona Yasira i per molts d'anys!
Aquesta setmana ha estat curta però intensa a l'escola. L'hem tancada amb una sortida relacionada amb el projecte de Sobirania Alimentària. Amb l'ajuda i acompanyament de na Noemi García, ens hem mobilitzat en contra del malbaratament alimentari, i hem anat a collir llimones de l'hort de l'avi de n'Isona, en Sito, i a espigolar romanescus, de la finca s'Engolidor de Fresc i Bo, amb en Nito. Hem tornat ben carregats i carregades d'aquests bons aliments que generosament ens han regalat. Moltíssimes gràcies! Del suc de les llimones en volem fer gelats. I dels romanescus... Sabeu com cuinar-los? Vos deixam a continuació algunes propostes per fer-ho: Bullit i trempat amb oli d’oliva verge Al forn, amb orenga i gratinat amb formatge de Menorca En crema, amb un poc de patata i romaní Saltejat amb allet i amb ou poxé En forma de pastís o de quiche En raoles (croquetes estofades) Cru, juntament amb coliflor, remolatxa i/o pastanaga –tot ben ratllat amb mandoli...
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada