Els jocs de taula

Els jocs de taula ens ajuden a treballar el llenguatge matemàtic d'una manera lúdica, vivencial i compartida. Són una molt bona opció per posar accent en l'atenció, la comprensió i assumpció de les regles del joc, la tolerància a la frustració i la pràctica en el comptatge, l'associació de quantitat i grafies, la classificació, la introducció a les primeres operacions, etc. 

No ens cansem de dir que si tot açò es fa des d'un acompanyament amorós i amb presència per part de l'adult, va calant en els infants la idea que els aprenentatges són positius i la motivació per seguir aprenent esdevé quelcom natural, espontani. 

Aquesta setmana, hem tingut dues noves famílies convidades a l'aula per jugar amb noltros. Na Paola (ex-alumna de l'escola i cosina de la mare de na Maythe) i en Toni (pare de n'Aila). Amb ells hem començat la sessió amb un cercle de conversa tranquil i relaxat i després ens hem organitzat en grups interactius per jugar al bingo, el dòmino i començar a fer sumes. 

El temps se'ns passa ràpid quan hi ha entreteniment i bona companyia. N'Aila i na Maythe estaven felices i crec que en Toni i na Paola també. Moltes gràcies als dos!

Ah! Pert cert, teníem una altra convidada a l'aula: na Sílvia (mestra de suport i ambientista de Construccions) Ella ens va fer les fotos i, molt concentrada, va estar observant i apuntant aspectes pedagògics que puc millorar com a docent. El claustre de mestres ja fa uns anys que tenim el costum de fer  "observació entre iguals", una activitat formativa i reflexiva molt enriquidora.  Gràcies Sílvia a tu també!







Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Quan tots els ulls miren a un sol lloc...

Els primers de l'any

Stop als plàstics